Hallitus​

Moni nuorkauppakamarilainen haluaa olla tulevaisuudessa hallitusammattilainen. Oulun Nuorkauppakamarin hallitustoiminta valmistaa tulevaisuuden johtajia laadukkaaseen hallitustyöskentelyyn.

Jonain päivänä hallitukseen?

Nuorkauppakamari tarjoaa mahdollisuuksia oppia johtamista paikallisesti, alueellisesti, valtakunnallisesti ja jopa kansainvälisesti. Jokainen virka tai tehtävä tarjoaa mahdollisuuden opetella ihmisten johtamista.

Oulun Nuorkauppakamarin hallitus valitaan vuosittain syksyllä järjestettävässä vaalikokouksessa. Hallitustyöskentely on erinomainen mahdollisuus kaikille, jotka haluavat oppia lisää hallitustyöskentelystä sekä erilaisten kokonaisuuksien ja ihmisten johtamisesta. Nurokauppakamarissa jokainen hallitusvirka kestää yhden vuoden, ja yhden viran haltijana voi olla pääsääntöisesti vain yhden kerran.

Moni nuorkauppakamarilainen on kiinnostunut jossain vaiheessa kamariuraansa kamarin puheenjohtajuudesta. Suomen Nuorkauppakamarit on kehittänyt johtajuusvalmennuskonseptin, joka yhdistää paikallisten kamareiden valmistautuvien puheenjohtajien ja puheenjohtajien valmennuksen sekä kansallisten ja alueellisten ehdokkaiden vaalimentoroinnin yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä maailmanpalkinnollakin palkittu valmennuskonsepti antaa nuorkauppakamarilaisille mahdollisuuden oppia monipuolisesti sellaisia johtajuustaitoja, joita he voivat hyödyntää myös työelämässä.

ONKK:n hallitus 2020

ONKK hallitus 2020

Ulla Pirkola

Ulla Pirkola

Puheenjohtaja (PRES)

Olen Ulla Pirkola ja olen tänä vuonna Oulun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja. Siviilissä olen yrittäjä viennin konsultointiyrityksessä Tuuria Oy. Asuin kuusi vuotta Japanissa ja muutin muutama vuosi sitten takaisin Ouluun. Nuorkauppakamaritoiminnassa minua motivoi kotimaisten ja kansainvälisten verkostojen luominen sekä kehittyminen johtajana. Työssäni pääsen kehittämään suomalaisten yritysten kansainvälistymismahdollisuuksia etenkin Japanin markkinoilla. Tähän saakka olen työskennellyt lähinnä Pohjois-Suomen alueen yritysten kanssa tuottamalla messu- ja myyntitapahtumia Japanissa. Autan myös japanilaisia yrityksiä löytämään kumppaneita Suomen markkinoilta. Työskentelen niin rakennus-, tietotekniikka-, matkailu-, elinkeino kuin käsityöalan yritysten kanssa. Japanissa teemme läheistä yhteistyötä tarvittaessa suurlähetystön ja Business Finlandin kanssa.

ulla.pirkola@jci.fi

LinkedIn

Sanna Mathlin

Sanna Mathlin

Väistyvä puheenjohtaja (IPP)

Olen tämän vuoden väistyvän puheenjohtajan eli iipparin roolissa hallituksessa. Vastuullani tukea ja auttaa puheenjohtajaa ja hallitusta vuoden aikana. Lisäksi vastaan toimintakertomuksen ja palkintohakemuksien tekemisestä vuoden 2019 toiminnasta. Yhtenä tavoitteena on myös ONKK jc-uramentorointiohjelman organisointi.

Siviilissä autan ihmisiä löytämään unelmiensa työn. Uravalmennan ja koulutan ihmisiä löytämään paikkansa työelämässä yritykseni on Kasvulabran kautta.

Arto Tanskanen

Arto Tanskanen

Valmistautuva puheenjohtaja (DP / VP1)

Olen tämän vuoden 1. varapuheenjohtaja sekä valmistautuva puheenjohtaja vuodelle 2021. Nuorkauppakamaritoiminnassa minulle on kaikkein tärkeintä juuri uusiin ihmisiin tutustuminen, erilaisten haasteiden kautta uusien asioiden oppiminen sekä itseni haastaminen. Minuun saakin olla ehdottomasti yhteydessä, mikäli jokin juttu toimintaamme liittyen kiinnostaa tai askarruttaa!

Siviilissä olen IT-alan ammattilainen. Erikoisosaamistani ovat sulautettujen laitteiden koodaamiseen liittyvät työtehtävät sekä ohjelmistoprojektien hallinta.

Niina Autio

Niina Autio

Tapahtumavastaava (LOM / VP2)

Olen Niina Autio ja toimin vuonna 2020 LOM-virassa vastaten kamarimme jäsentapahtumista. Siviilissä olen monityöläinen, joka vaihtaa lennokkaasti rooliaan siivoojasta museo-oppaaksi ja kuvataiteilijasta muotoilijaksi.

Tapahtumavastaavana haluan tarjota Oulun Nuorkauppakamarin jäsenille verkostoitumisen mahdollisuuksia inspiroivien yritysvierailujen, innostavien kokemusten ja rennon yhdessäolon parissa.
Tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä ja toiveissa minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta niina.autio@jci.fi.

Kati Hannila

Kati Hannila

Tiedottaja (LIO / VP3)

Olen Kati Hannila ja toimin tänä vuonna Oulun Nuorkauppakamarin tiedottajana. Työelämässä olen tuotesuunnitteluinsinööri SSAB:n Raahen terästehtaalla. Olen valmistunut Oulun yliopistosta prosessitekniikan Diplomi-insinööriksi. Vaikka olen insinööri, niin haluan vapautua sen tuottamasta tuskasta viestinnän, luovuuden ja taiteen keinoin.

Haluan, että tämän vuoden jälkeen Oulun nuorkauppakamari on oululaisten huulilla. Itse haluan kehittyä yhä paremmaksi viestijäksi ja erityisesti parantaa omia mediayhteyksiä, jotta opin ammattitoimittajilta.

Oscar Blide

Oscar Blide

Kansainvälisyysvastaava (INT / VP4)

My name is Oscar Blide and I come from the extraordinary

country Sweden. But recent years I have been here in Oulu, Finland. Im a tech nerd and like sports a lot. Ice hockey is close to the heart. But I mostly devote myself to strength training when I exercise. Otherwise, I like to paint and draw which is combined with my working life. I have worked as a graphic designer for 9 years, but now I’ll also do some coding for websites and applications.

I would like my career to revolve around coding and graphic design. Today I work at Haltian as a software developer and UX designer. I also study information technology at OAMK here in Oulu.

My journey as Internal Officer for JCI Junior Chamber Oulu starts with trying to bring us closer to our friends in the other chambers. I will work for our collaboration with Glassgow, to open our communication between us. I would also like to spread awareness about our upcoming events later this year in Ireland and Yokohama, Japan.

Mikael Kautto

Mikael Kautto

Rahastonhoitajana (TREAS)

Olen Mikael Kautto ja toimin TREASIN virassa hoitamassa kamarimme taloutta.

Olen pyörittänyt omaa yritystä kohta yhdeksän vuotta. Keskitymme lähinnä yritysten kansainvälistämiseen ja siihen liittyvään sisällöntuotantoon, strategiatyöhön, tapahtumien järjestämiseen ja verkostoitumiseen.

Jukka Laitila

Jukka Laitila

Sihteeri (SECY)

Olen Jukka Laitila ja hoidan tämän vuoden hallituksessa sihteerin eli SECYn virkaa. Sihteerinä muun muassa kirjoittelen pöytäkirjoja kokouksissa, ylläpidän Teamsia sekä muistuttelen teitä M-Filesin tietojen ylläpidosta. Sihteerin tehtävät ovat pitkälti kamarin hallintoon liittyviä, joten virkani puolesta olen vähemmän näkyvillä jäsenistöön päin sihteerin tehtäviä hoitaessani. Pyrin osallistumaan aktiivisesti kamarin tapahtumiin, joten toivottavasti tavataan siellä. Ammatiltani olen lakimies ja työskentelen oululaisessa asianajotoimistossa. Toimistolla hoidamme esimerkiksi asunto- ja kiinteistökauppariitoja, sopimus- ja vahingonkorvausasioita sekä työoikeudellisia asioita. Asiakkaamme ovat sekä yrityksiä että yksityisiä henkilöitä.

Sanna Ruotsalainen

Sanna Ruotsalainen

Yhteiskuntavastaava (COM)

Olen Sanna Ruotsalainen ja tämän vuoden COM eli yhteiskuntalohkon vastaava. Oulun Nuorkauppakamarissa COMin vastuualueena ovat kansalliset kilpailut, kuten esimerkiksi Tuottava Idea- ja Vuoden Nuori Johtaja-kilpailu.

Tavoitteeni tulevan vuoden aikana on nostaa esille oululaisia yrityksiä ja innovaatioita kansallisesti ja miksei jopa kansainvälisestikin! Kamaritoimintaa on takana vasta reilun vuoden verran, mutta odotan innolla mitä kaikkea uutta pääsen oppimaan ja kokeilemaan näiden tulevien kamarivuosien aikana.

Ammatiltani olen arkkitehti ja töissä oululaisessa arkkitehtitoimisto Vauhtiviivassa, jossa työtehtäviini kuuluu vaihtelevasti kaikkea uudisrakentamisesta sisustussuunnitteluun. Japanilla ja japanilaisella kulttuurilla on erityinen paikka sydämessäni.

Mari Viirelä

Mari Viirelä

Laatupäällikkö (Q)

Olen Mari Viirelä ja toimin kamarimme laatupäällikkönä eli Q:na vuonna 2020. Laatupäällikkö on osa Oulun Nuorkauppakamarin laadukkaan toiminnan takaamista. Olen hallituksen tukena toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa etenkin herättämällä keskustelua – en antamalla valmiita vastauksia. Sparraan hallitusta esimerkiksi projektitoimeksiannoista ja varmistan hiljaisen tiedon vaihtumisen myös tuoreille hallitustekijöille. Näin turvaamme laadukkaan tekemisen kulttuurin siirtymisen myös tuleville vuosille.

Siviilissä työskentelen Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallinnoiman Kasvun kartta -hankeen projektipäällikkönä. Hanke on suunnattu kasvuyritysten tukemiseen mm. valmennuksen, asiantuntijapalveluiden ja avoimien koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksien avulla. Työssäni kohtaan paljon yrittäjiä, kunta- ja kaupunkipäättäjiä sekä muita toimijoita, joiden tavoitteena on tehdä yrittäminen ja työllistäminen mahdollisimman helpoksi ympäri Pohjois-Pohjanmaata.