Hallitus​

Moni nuorkauppakamarilainen haluaa olla tulevaisuudessa hallitusammattilainen. Oulun Nuorkauppakamarin hallitustoiminta valmistaa tulevaisuuden johtajia laadukkaaseen hallitustyöskentelyyn.

Jonain päivänä hallitukseen?

Nuorkauppakamari tarjoaa mahdollisuuksia oppia johtamista paikallisesti, alueellisesti, valtakunnallisesti ja jopa kansainvälisesti. Jokainen virka tai tehtävä tarjoaa mahdollisuuden opetella ihmisten johtamista.

Oulun Nuorkauppakamarin hallitus valitaan vuosittain syksyllä järjestettävässä vaalikokouksessa. Hallitustyöskentely on erinomainen mahdollisuus kaikille, jotka haluavat oppia lisää hallitustyöskentelystä sekä erilaisten kokonaisuuksien ja ihmisten johtamisesta. Nuorkauppakamarissa jokainen hallitusvirka kestää yhden vuoden, ja yhden viran haltijana voi olla pääsääntöisesti vain yhden kerran.

Moni nuorkauppakamarilainen on kiinnostunut jossain vaiheessa kamariuraansa kamarin puheenjohtajuudesta. Suomen Nuorkauppakamarit on kehittänyt johtajuusvalmennuskonseptin, joka yhdistää paikallisten kamareiden valmistautuvien puheenjohtajien ja puheenjohtajien valmennuksen sekä kansallisten ja alueellisten ehdokkaiden vaalimentoroinnin yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä maailmanpalkinnollakin palkittu valmennuskonsepti antaa nuorkauppakamarilaisille mahdollisuuden oppia monipuolisesti sellaisia johtajuustaitoja, joita he voivat hyödyntää myös työelämässä.

ONKK hallitus 2021

Arto Tanskanen

Puheenjohtaja (PRES)

Olen Arto Tanskanen ja olen tänä vuonna Oulun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja. Nuorkauppakamaritoiminnassa minulle on kaikkein tärkeintä juuri uusiin ihmisiin tutustuminen, erilaisten haasteiden kautta uusien asioiden oppiminen sekä itseni haastaminen. Minuun saakin olla ehdottomasti yhteydessä, mikäli jokin juttu toimintaamme liittyen kiinnostaa tai askarruttaa!

Siviilissä olen IT-alan ammattilainen. Erikoisosaamistani ovat sulautettujen laitteiden koodaamiseen liittyvät työtehtävät sekä ohjelmistoprojektien hallinta.

arto.tanskanen@jci.fi

LinkedIn

Ulla Pirkola

Väistyvä puheenjohtaja (IPP)

Olin Oulun Nuorkauppakamarin puheenjohtajana viime vuonna, ja tänä vuonna pääsen seuraamaan hallituksen toimintaa väistyvänä puheenjohtajana mentorin roolissa. Kotikamarini hallitusviran lisäksi toimin Itä- ja Pohjois-Suomen alueen nuorkauppakamareiden aluekoordinaattorina. 

Siviilissä olen yrittäjä Tuuria Oy:ssä. Yritykseni auttaa suomalaisia yrityksiä kansainvälistymään, ja erikoisosaamisemme on etenkin Japanin markkinat, sillä asuin maassa pitkään ennen Suomeen paluutani muutama vuosi sitten. Enenevissä määrin autamme koti- ja ulkomaalaisia yrityksiä myös muissa markkinoinnin ja palveluiden kehittämishankkeissa.  

Tänä vuonna haluan olla kaikille hallituslaisille ja muille Oulun Nuorkauppakamarin jäsenille helposti lähestyttävä ja innostava tukityyppi, ja erityisellä intohimolla odotan loppukesällä jälleen lanseerattavaa JCI Oulu Talent Poolia. Siellä jäsenistömme pääsee mentoreiden avulla miettimään, miten he voisivat saada harrastuksestamme kaikkein eniten irti, ja miten omaa JCI-urapolkua voi kehittää.

Susanna Sainsalo

Valmistautuva puheenjohtaja (DP / VP1)

Toimin tänä toimintavuotena hallituksen valmistautuvana puheenjohtajana. Halusin DP:ksi , sillä yksinkertaisesti haluan kehittyä esimiehenä ja olla tekemässä muutosta johtamiskulttuurissa kohti, missä ihmiset nähdään yksilöinä eli omina supervoiminaan tiimissä. Tavoitteeni on tuoda kamarimme jäsenistön monialaiset ja monipuoliset vahvuudet esille ja yhdistää ne Oulun seudun kehittämisen hyväksi.

Työkseni olen Coffee Shop Manager Espresso House Zeppelinillä, missä luotsaan aivan mahtavaa baristatiimiämme. Yhdessä me olemme kestävän kahvivallankumouksen asialla.

Lempitekemiseni vapaa-ajallani on ehdottomasti tyttärieni kanssa höpsöttely. Pieni pilke silmäkulmassa onkin erinomainen stressiä tasaava työkalu meille kaikille. 

Sanna Ruotsalainen

Kansainvälisyysvastaava (INT / VP2)

Olen Sanna Ruotsalainen ja toista vuotta mukana Oulun Nuorkauppakamarin hallituksessa. Tänä vuonna hoidan kansainvälisyysvastaavan eli INTin virkaa. Oulun Nuorkauppakamari on todella kansainvälinen kamari ja yksi tärkeimmistä tehtävistäni tulee olemaan twinning-suhteiden ylläpito Higashiosakan ja Glasgow’n nuorkauppakamareihin.

Haasteellisesta maailmantilanteesta huolimatta pyrin vuoden aikana tuomaan kansainvälisyyttä esille kamarissamme ja järjestämään matalan kynnyksen kansainvälisiä tapahtumia. Viime vuosi osoitti, että voimme kääntää tilanteen voitoksi ja keksiä uusia tapoja pitää yhteyttä. Tänä vuonna tullaan jatkamaan visailuiltoja Teamsin välityksellä ja työlistaltani löytyy etämahdollisuuksien hyödyntäminen uusilla tavoilla. Innostus japanilaisesta kulttuurista oli yksi syy hakeutua tähän virkaan, joten aion ehdottomasti järjestää vuoden aikana Japani-illan tavalla tai toisella.

Siviilissä olen arkkitehti ja töissä oululaisessa arkkitehtitoimisto Vauhtiviivassa. Maailman näkeminen ja uusien asioiden kokeminen on kiehtovaa, mutta viihdyn hyvin myös kotosalla käsitöiden ja videopelien tai huonon leffan parissa.

Terhi Huurre

Tapahtumavastaava (LOM / VP3)

Olen Terhi Huurre ja toimin vuonna 2021 Oulun Nuorkauppakamarin hallituksessa LOM:n eli tapahtumavastaavan virassa.

Tapahtumavastaavana haluan tarjota kamarimme jäsenille monipuolisia tapahtumia rennon yhdessäolon ja verkostoitumisen merkeissä. Myös erilaiset yritysvierailut ovat vastuualuettani ja toivon, että pääsemme niitäkin tekemään koronatilanteen salliessa. 

Siviilissä työskentelen psykiatrisena sairaanhoitajana erikoissairaanhoidossa, tehden muun muassa persoonallisuushäiriötutkimuksia, sekä neuropsykiatrisia tutkimuksia ja psykoterapia-arvioita. 

Tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä ja toiveissa minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta terhi.huurre@jci.fi

Saara Kauppinen

Koulutusvastaava (IND / VP4)

Olen Saara Kauppinen, vuoden 2020 IND eli koulutusvastaava. Vastuullani on siis erilaisten koulutusten järjestäminen ja koulutustoiminnan kehittäminen. Tämä on ensimmäinen hallitusvirkani Oulun Nuorkauppakamarissa, ja aion antaa sille kaikkeni! Tulevan vuoden aikana tahtoisin kuulla jäsenistön mielipiteitä tarjottavista koulutuksista ja tehdä koulutusten saralla aktiivista yhteistyötä muiden kamarien kanssa.

Olen koulutukseltani englannin opettaja, ja opiskelen tällä hetkellä tuon tutkinnon päälle vielä opinto- ja uraohjaajakoulutuksessa Itä-Suomen yliopistossa. Haaveenani on suuntautua henkilöstöalan tehtäviin, jotta minulla olisi mahdollisuus auttaa ihmisiä löytämään oman juttunsa ja seuraavat suunnitelmansa. Koulutus ja kouluttautuminen ovat myös sydäntäni lähellä, mistä syystä hakeuduin juuri koulutusvastaavan tehtävään.  

Jos sinulla on toiveita tai ideoita koulutusten suhteen, otathan rohkeasti yhteyttä!

Aki Hangasluoma

Rahastonhoitajana (TREAS)

Olen Aki Hangasluoma ja toimin TREAS:n virassa hoitamassa kamarimme taloutta. Rahastonhoitajana vastaan muun muassa kamarimme tilinpidosta, laskujen maksuista, laskutuksesta, yhteistyöstä tilitoimiston kanssa ja jäsenmaksujen lähettämisestä sekä muista kamarin talouteen liittyvistä tehtävistä. Tämän vuoden aikana pyrin kehittämään kamarimme sähköisen allekirjoituksen käytänteitä mm. kululaskuihin liittyen. Pyrin osallistumaan aktiivisesti muutenkin kamarimme toimintaan osallistumalla tapahtumiin sekä auttamaan kamarimme projekteissa ajan sallimissa rajoissa. Toivottavasti tavataan niiden merkeissä.

Siviilissä olen työskennellyt vaihdellen pää- ja sivutoimisena yrittäjänä nykyisin Detonator Marketing nimisessä yrityksessäni sekä erilaisissa myyntiin ja projekteihin liittyvissä tehtävissä. Yritykseni kautta autan asiakkaita digimarkkinointiin ja nettisivuihin liittyvissä haasteissa keskittyen nettisivujen tekemiseen ja ylläpitoon, hakukoneoptimointiin, hakukonemarkkinointiin, sosiaalisen median markkinointiin sekä sisällöntuotantoon.

Jennimari Koskela

Tiedottaja (LIO)

Olen Jennimari Koskela, FT, ja toimin Oulun Nuorkauppakamarin vuoden 2021 tiedottajana. Olen koulutukseltani avaruusfyysikko, mutta vaihdoin auringon magneettikentän mobiilipeleihin, ja toimin nyt data engineerinä Fingersoftilla. Vapaa-ajallani harrastan neulomista, tanssimista ja tv:n katselua.

Tiedottajana aion pitää huolen, että kaikki Oulun nuorkauppakamarilaiset ovat tietoisia ONKK:n järjestämistä tempauksista. Haluan myös pitää yhteyttä muiden D-alueen kamareihin, jotta kamarien välinen yhteistyö helpottuu. Tavoitteenani on myös lisätä Oulun nuorkauppakamarin paikallista medianäkyvyyttä.

Kati Blide

Kansalliset kilpailut (COM)

Olen Kati Blide ja toimin tänä vuonna Oulun Nuorkauppakamarin COMina eli yhteiskuntasuhteistavastaavana. Työelämässä olen tuotesuunnitteluinsinööri SSAB:n Raahen terästehtaalla. Olen valmistunut Oulun yliopistosta prosessitekniikan Diplomi-insinööriksi. Vaikka olen insinööri, niin haluan vapautua sen tuottamasta tuskasta järjestöjen, luovuuden ja taiteen keinoin.

Tämän vuoden tavoite on vetää maaliin Lastenvaalit ja saada konsepti ”myytyä” Oulun kaupungille. Toki myös osallistua SNKK:n kilpailuihin ja saada hyvää näkyvyyttä meidän alueen yrityksille.

Elena Oikarinen

Laatupäällikkö (Q)

Olen Elena Oikarinen ja toimin kamarimme laatupäällikkönä eli Q:na vuonna 2021. Laatupäällikkö on osa Oulun Nuorkauppakamarin laadukkaan toiminnan takaamista. Olen hallituksen tukena toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa etenkin herättämällä keskustelua. Sparraan hallitusta esimerkiksi projektitoimeksiannoista ja varmistan hiljaisen tiedon vaihtumisen myös tuoreille hallitustekijöille. Näin turvaamme laadukkaan tekemisen kulttuurin siirtymisen myös tuleville vuosille.

Siviilissä työskentelen KPMG:llä sisäisen tarkastuksen ja riskienhallinnan asiantuntijana. Myös myynti on lähellä sydäntäni. Työssäni kohtaan paljon yrittäjiä, kunta- ja kaupunkipäättäjiä sekä muita toimijoita, joiden tavoitteena on kehittää omaa organisaatiotaan kohti tavoitetilan saavuttamista.