OnkkiBlog

Innostu projekteista!

Kamarimme viestintävastaava Kati kyseli minulta, kirjoittaisinko toistamiseen projektipäällikkyydestä. Olin kuulemma Liikukko Nää? 2019 aikoihin kirjoittanut kauhean kivasti kyseisen projektin projektipäällikkyydestä! Kiitos tästä kehusta! Ilman tätä kehua olisin toki suostunut kirjoittamaan. 😉 Siispä kirjoitan jatkotekstin ensimmäiseen projektipäällikkyys-saagaani, missä lyhyesti kirjoittelin mitä opin Liikukko Nää? projektipäällikyydestä. Tässä linkki ensimmäiseen kirjoitukseen, jos sen haluat kertauksen vuoksi lukaista.

Edelleen Nuorkauppakamarissa projektipäällikkönä olemisessa parasta on, että toimimme oppimisympäristössä. Se antaa sinulle ja minulle luvan testata, kehittää ja vaikkapa mokata!

Projektit ovat ehdottomasti yksi parhaista asioista nuorkauppakamari harrastuksessa! Edelleenkään en ole keksinyt muuta tapaa päästä luomaan messuhallin täyttävää tapahtumaa tai ideoimaan tyhjästä täysin uutta yleisötapahtumaa yhteistyössä Business Oulun kanssa. Puhumattakaan kaikista niistä muista huikeista projekteista, mihin tämä harrastus mahdollistaa! Kaiken kukkuraksi voit myös jopa keksiä täysin uuden projektin ja toteuttaa sen Nuorkauppakamari alustalla! Huikeaa, eikö?

Vuonna 2019 Liikukko Nää? rikkoi yleisöennätyksen, tapahtumaan osallistui huikeat 3 570 kävijää laajalla ikäskaalalla. Kuva: Mikael Kautto.

Projektipäällikkyys ja erityisesti projektinsuunnittelu ei ole pelkkää innostumista upeasta ideasta, ideataivaan maalaamista kaikilla mahdollisilla väreillä ja ilotulitusta kera disco-valojen. Jotta projekti voidaan toteuttaa, vaatii se totta kai rutkasti työtä, sinnikkyyttä, resilienssiä ja kokonaisuuden hahmottamista kylmän viileästi. Tätä varten kaltaiseni innostuja on hyötynyt suuresti projektijohtamisen työkalusta; QPM:stä (Quality Project Management), joka on kehitetty meidän omassa kamarissamme! QPM on antanut minulle projektipäällikkyyteen selkeän toimintamallin ja auttanut minua hahmottamaan, miten tärkeä onkaan mitata projektin laatua suunnitteluvaiheesta lähtien! Kaltaiseni innostuja saa tämän työkalun avulla ideat aisoihin ja maalattua ne kauniiksi lineaariseksi janaksi.

Edelleen Nuorkauppakamarissa projektipäällikkönä olemisessa parasta on, että toimimme oppimisympäristössä. Se antaa sinulle ja minulle luvan testata, kehittää ja vaikkapa mokata! Kaikki tämä on täysin sallittua ja jopa toivottua. Mieti, mitä mahdollisuuksia tällainen ympäristö voisi sinulle antaa!

P.S Live Oulu 2021- pop up-tapahtuma etsii yhteistyökumppaniksi tulennielijää, kuumailmapalloilijaa, Oulun keskustan liiketilojen vuokraajia ja kaikkia muita yrityksiä, yhdistyksiä ja tahoja, jotka haluavat olla mukana elävöittämässä rakasta Oulun keskustaamme.

Susanna Sainsalo

Susanna on Live Oulu 2021- projektipäällikkö ja Oulun Nuorkauppakamari ry:n valmistautuva puheenjohtaja 2021.

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin