Hallitus​

Moni nuorkauppakamarilainen haluaa olla tulevaisuudessa hallitusammattilainen. Oulun Nuorkauppakamarin hallitustoiminta valmistaa tulevaisuuden johtajia laadukkaaseen hallitustyöskentelyyn.

Jonain päivänä hallitukseen?

Nuorkauppakamari tarjoaa mahdollisuuksia oppia johtamista paikallisesti, alueellisesti, valtakunnallisesti ja jopa kansainvälisesti. Jokainen virka tai tehtävä tarjoaa mahdollisuuden opetella ihmisten johtamista.

Oulun Nuorkauppakamarin hallitus valitaan vuosittain syksyllä järjestettävässä vaalikokouksessa. Hallitustyöskentely on erinomainen mahdollisuus kaikille, jotka haluavat oppia lisää hallitustyöskentelystä sekä erilaisten kokonaisuuksien ja ihmisten johtamisesta. Nurokauppakamarissa jokainen hallitusvirka kestää yhden vuoden, ja yhden viran haltijana voi olla pääsääntöisesti vain yhden kerran.

Moni nuorkauppakamarilainen on kiinnostunut jossain vaiheessa kamariuraansa kamarin puheenjohtajuudesta. Suomen Nuorkauppakamarit on kehittänyt johtajuusvalmennuskonseptin, joka yhdistää paikallisten kamareiden valmistautuvien puheenjohtajien ja puheenjohtajien valmennuksen sekä kansallisten ja alueellisten ehdokkaiden vaalimentoroinnin yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä maailmanpalkinnollakin palkittu valmennuskonsepti antaa nuorkauppakamarilaisille mahdollisuuden oppia monipuolisesti sellaisia johtajuustaitoja, joita he voivat hyödyntää myös työelämässä.

ONKK hallitus 2019

Sanna Mathlin

Puheenjohtaja (PRES)

Olen Sanna Mathlin ja toimin Oulun Nuorkauppakamarin puheenjohtajana vuonna 2019. Työelämässä olen koulutusalan yrittäjä, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä löytämään oma unelmiensa työ. Teen siis uravalmennuksia ja – koulutuksia verkossa ja livenä.

Puheenjohtajana vuoden aikana haluan kirkastaa Oulun Nuorkauppakamarin brändiä ja juhlia kamarimme 55-vuotista historiaa. Tahdon, että yhä useampi alle 40-vuotias oululainen tuntisi Oulun Nuorkauppakamarin toiminnan omakseen. Nappaa rohkeasti hihasta ja kerro, mitä sinä odotat toiminnaltamme.

Ulla Pirkola

1. varapuheenjohtaja (VP1 / DP)

Olen tämän vuoden 1. varapuheenjohtaja sekä valmistautuva puheenjohtaja vuodelle 2020. Nuorkauppakamaritoiminnassa minulle on kaikkein tärkeintä juuri uusiin ihmisiin tutustuminen, erilaisten projektien kautta uusien asioiden oppiminen sekä kokemusten kerääminen. Minuun saakin olla ehdottomasti yhteydessä, mikäli jokin juttu toimintaamme liittyen kiinnostaa tai askarruttaa!

Siviilissä olen yrittäjä liiketoimintakehityksen ja -konsultoinnin parissa. Erikoisosaamistani ovat Japanin markkinat, ja työni ansiosta pääsen matkustamaan ison osan vuotta niin Aasiassa, Euroopassa kuin kotimaassakin.

Susanna Sainsalo

Koulutusvastaava (IND)

Olen Susanna Sainsalo ja olen kamarimme hallituksen 2. varapuheenjohtaja. Vastuullani ovat jäsenistömme koulutukset; tarpeiden kartoituksesta, suunnitteluun, markkinointiiin, koulutuksen käytännön järjestelyihin ja palautekyselyyn saakka.

Työelämässä työskentelen Osuuskauppa Arinalla kahden pienmyymälän myymäläpäällikkönä. Koulutukseltani olen markkinoinnin KTM ja lisäksi olen suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon. Perhettä minulla on miehen ja kolmen tyttären verran. Heidän kanssaan sisäinen lapseni pysyy vireänä ja pirtsakkana.

Tulevan vuoden tavoitteenani koulutusvastaavana on kehittää omia taitojani koulutuksien suunnittelijana. Toisena tavoitteenani on tarjota koulutuksia Onkk:n strategian visio mielessäni eli se, että koulutukset tukevat aktiivisten kamarilaistemme menestymistä elämässä. Jotta tämä toteutuisi, tulen kehittämään entisestään vuoropuhelua kamarilaistemme kesken tunnistaakseni koulutustarpeet ja kyetäkseni nopeallakin aikataululla vastaamaan tarpeisiin.

Eemil Mikkola

Kansainvälisyysvastaava (INT)

Olen vuoden 2019 INT eli vastaan kamarimme kansainvälisyydestä sekä siihen liittyvistä asioista. Jos sinua kiinnostaa saada tietoa JC-toiminnan kansainvälisistä tapahtumista, ota ihmeessä yhteyttä. Myös yritykset, jotka haluavat verkostoitua ja saada lisää bisnesmahdollisuuksia ulkomaille, kuten Japaniin ja Skotlantiin, voivat olla suoraan yhteydessä minuun.

Olen Mainostoimisto Innovators’ Clubin perustaja ja toimipisteemme sijaitsee Oulun keskustassa. Palvelemme asiakkaitamme markkinointiasioissa Oulusta Helsinkiin välisellä alueella.

Jenina Bomström

Sihteeri (SECY)

Olen Jenina Bomström ja vuonna 2019 hallituksessa sihteerinä eli SECY:nä. Kokouksien pöytäkirjojen kirjoittamisen lisäksi tänä vuonna laadin pöytäkirjoista jäsenistölle koosteen kokouksien jälkeen, jotta te jäsenet olette ajan tasalla hallituksen päätöksistä. Muistuttelen teitä myös päivittämään M-filesiin tietojanne, kun vuoden aikana toimitte aktiivisesti kamaritoiminnassa.

Työskentelen mainostoimistossa Design Inspiksellä AD-assistenttina ja valokuvaajana. Taide ja kulttuuri ovatkin lähellä sydäntäni ja näin ollen haluan olla edistämässä Oulua kohti Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä vuodelle 2026.

Janne Säkkinen

Rahastonhoitajana (TREAS)

Olen Janne Säkkinen ja toimin tänä vuonna rahastonhoitajana Oulun Nuorkauppakamarissa. Työelämässä olen web-suunnittelija yrityksessäni Webwire Oy.

TREAS:in eli rahastonhoitajan paikalta hoidan mm. yhdistyksen taloutta ja raha- ym. varallisuutta tarkoituksenmukaisella tavalla. Huolehdin yhdistyksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisesta kirjanpitolain ja -asetuksen, yhdistyksen sääntöjen ja toimintaohjeiden mukaisesti. Perin yhdistyksen liittymis- ja jäsenmaksut sekä kannatusmaksut. Valmistelen talousarvioehdotuksen ja valvon sen noudattamista. Ehkä hieman “kuivia”, mutta tärkeitä asioita siis.

Mottoni on: “Tänä vuonna opin paljon uutta”.

Niina Autio

Tiedottaja (LIO)

Olen Niina Autio ja toimin tänä vuonna Oulun Nuorkauppakamarin tiedottajana. Työelämässä olen siivoojana Coorilla ja aloittelen hiljalleen yrittäjyyttä taiteen ja muotoilun parissa. Koulutukseltani olen sisustus- ja tekstiilimuotoilija, jonka sydän sykkii visuaaliselle harmonialle ja käytännöllisyydelle.

Tiedottajana haluan viestiä sidosryhmillemme Oulun Nuorkauppakamarin arvoja ja toimintamme ydintä. Lisäksi haluan ideoida ja kokeilla uusia keinoja sidosryhmien tavoittamiseen. Tavoitteeni on kehittyä vuoden aikana aktiiviseksi ja innostavaksi viestijäksi.

Niko Harju

Tapahtumavastaava (LOM)

Niko Keskitalo

Yhteiskuntalohko (COM)

Olen Niko Keskitalo ja toimin vuonna 2019 COM virassa. COM virka vastaa yhteiskuntalohkosta, joka sisältää kamarin yhteiskunnallisen toiminnan ja näkyvyyden. Yhteiskuntatoimintaa ja näkyvyyttä edistetään erinäisillä kamarin projekteilla ja kansallisilla kilpailuilla sekä yhteistyösopimuksilla. Työskentelen Bittiumilla testauksessa, joten projektit ja projektityöskentely ovat minulle vähintäänkin tuttua.

Tavoitteeni vuodelle 2019 on saada kansallista näkyvyyttä ja ennen kaikkea menestystä kansallisista kilpailuista, kuten tuottava idea 2019, vuoden nuori menestyjä 2019, vuoden nuori johtaja 2019 ja päivä johtajana 2019. Onhan sentään Oulun Nuorkauppakamari ry:n 55. juhlavuosi.

Auli Kangas

Laatupäällikkö (Q)

Olen Auli Kangas ja toimin kamarimme laatupäällikkönä eli Q:na vuonna 2019. Laatupäällikkö on osa Oulun Nuorkauppakamarin laadukkaan toiminnan takaamista. Olen hallituksen tukena toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa etenkin herättämällä keskustelua – en antamalla valmiita vastauksia. Senaattorius mahdollistaa onneksi ”heilumisen” aktiivi-ikäisten kanssa näin jäseniän ylittäneenäkin.

Työelämässä toimin Partnership Managerina BusinessOulun tapahtuma- ja markkinointiyksikössä. Vastaan kaupunkimarkkinoinnin yritysyhteistyökumppanuuksista, elinkeinoviestintä ja -markkinointitiimin vetämisestä ja olen toteuttamassa vuosittain useita yrityselämän kanssa yhdessä tehtäviä markkinointiviestinnän toimenpiteitä.

Elena Oikarinen

Juhlavuosivastaava

Olen Elena Oikarinen ja toimin vuonna 2019 kamarimme hallituksessa juhlavuosivastaavan kutsuvirassa. Sen lisäksi, että juhlavuosi näkyy toiminnassamme mahtavina kesäjuhlina, pääsemme tutustumaan pitkin vuotta kamarimme historiaan. Juhlavuonna olemme halunneet korostaa yhteistyötä eri muodoissa ja se tulee näkymään mm. yhteisprojekteina lähikamareidemme kanssa, senaattoriyhteistyön vahvistamisessa ja yhteistyökumppanitoiminnassa. Mikäli työskentely juhlavuoden tiimissä kiinnostaa, niin nykäise hihasta!

Siviilissä työskentelen asiantuntijaorganisaatiossa nimeltä KPMG toimenkuvanani myyntiasiantuntija. Saan päivittäin työskennellä eri yrittäjien ja johtajien kanssa muotoillen juuri heille sopivaa palvelua mm. tilintarkastuksen, laki- ja vero-, tietoturva- ja muiden neuvontapalveluidemme osalta.